De Kolonisten van Catan Steden en ridders - Uitbreiding spel

Item No. 32037337
Steden en ridders is een pittige uitbreiding op De Kolonisten van Catan, waarin de spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot metropolen uitbouwen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook
Out of stock Low stock In stock
Price
€ 34,99
incl. tax
This product cannot be ordered at the moment.
Description
Steden en ridders is een pittige uitbreiding op De Kolonisten van Catan, waarin de spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot metropolen uitbouwen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook mogelijk om Steden en Ridders met De Zeevaarders van Catan te combineren.
Steden en Ridders heeft nu ook een nieuw artwork en speelstukjes voor nog meer spelbeleving!
In Steden en Ridders begin je met een stad in plaats van een dorp. Het spel bevat handelswaren zoals munten en papier, die je krijgt als een getal aan je stad wordt geworpen. Deze handelswaren heb je nodig om je steden op drie gebieden naar hogere niveaus uit te bouwen met als ultieme doel het creëren van een metropool, die liefst 4 punten waard is. Net als in het basisspel dobbel je aan het begin van je beurt, maar nu komt er een symbool dobbelsteen bij. Deze bepaalt of je een ontwikkelingskaart verdient of dat het barbarenschip dichterbij komt.
Als het barbarenschip op het eiland arriveert, moeten de spelers zich met ridders verdedigen. Ridders kosten 1 erts en 1 wol en moeten met een graan geactiveerd worden. Wie zich niet goed wapent, kan zomaar een stad aan de barbaren verliezen. Heb jij echter de meeste geactiveerde ridders, dan wordt je tot redder van Catan uitgeroepen en met een punt beloond. Om Steden & Ridders te winnen, moet je 13 punten bij elkaar zien te sprokkelen.
Steden & Ridders is een spannende uitbreiding op het basisspel, dat meer strategie en planning vereist. Het spel wordt er iets complexer door, maar daar krijg je een grote dosis speelplezier voor terug.
  • Spelers: 3 - 4
  • Leeftijd: Vanaf 12 jaar
  • Speelduur: +- 120 minuten
  • Kan niet gebruikt worden in combinatie met dozen uit de oudere versie.
  • Het basisspel De Kolonisten van Catan is vereist om deze uitbreiding te spelen


  Specifications
  Merk 999GAMES
  Leeftijd Vanaf 12 jaar
  Leveranciersnummer 999KOL05B
   Loading
   Loading