Wie is de ezel ? - spel

No. d'article 32711837
Wie is de Ezel is een kaartspel waarbij je moet proberen zo snel mogelijk je hand leeg te spelen. Andere spellen die gebaseerd zijn op ditzelfde principe zijn De Grote Dalmuti en Gang of Four. Aan het begin van het spel krijgen alle spelers eenzelfde aantal kaarten toebedeeld (cijfers 1 tot en met
Rupture de stock Stock bas En stock
Prix
€ 9,99
Taxes incl.
Ce produit ne peut être commandé en ce moment.
Description

Wie is de Ezel is een kaartspel waarbij je moet proberen zo snel mogelijk je hand leeg te spelen. Andere spellen die gebaseerd zijn op ditzelfde principe zijn De Grote Dalmuti en Gang of Four.

Aan het begin van het spel krijgen alle spelers eenzelfde aantal kaarten toebedeeld (cijfers 1 tot en met 13 en jokers). Degene die de speciale ezelkaart toebedeeld heeft gekregen, mag beginnen en speelt uit zijn hand een bepaald aantal kaarten met dezelfde waarde. Zijn buurman moet vervolgens een zelfde aantal kaarten spelen, maar dan met een hogere waarde. Dit gaat net zo lang door tot niemand meer over de laatst gespeelde set heen kan. Degene die deze set heeft gespeeld mag uitkomen.

Naast gewone getallenkaarten is er ook één ezelkaart in het spel. Als de bezitter van deze kaart er voor kiest om uit te komen met deze kaart, wordt er meteen een speciale ezelronde gespeeld. Iedereen speelt dan omstebeurt één kaart en diegene die de hoogste kaart heeft gespeeld wint alle kaarten die gespeeld zijn. Soms is dit prettig omdat je met de gewonnen kaarten, grotere setjes kan maken die moeilijker te overtreffen zijn. Meestal is het echter een nadeel om de ezelronde te winnen, want het doel is immers om zo snel mogelijk al je kaarten uit te spelen.

Zodra één iemand zijn hand leeg heeft gespeeld, wordt met spelen gestopt en krijgen de mensen die nog kaarten op handen hebben, hier strafpunten voor.

  • 999 Games
  • Vanaf 8 jaar
  • 3 - 12
  • Duur: 30 minuten
Spécifications
Merk 999GAMES
Leeftijd Vanaf 8 jaar
Leveranciersnummer 999WIE01
Description Wie is de ezel ? - spel
    Chargement en cours
    Chargement en cours